Tarpeet:
– 700 g jauhelihaa
– iso sipuli
– muna
– 1 dl korppujauhoja + 2 dl vettä
– suolaa, mausteita
– 4 kovaksi keitettyä munaa
– pekonia
– banaani
Lie in Ruins-, Neutron Hammer- ja Perdition Winds -yhtyeistä tutulle tatuointiartisti Roni Ärlingille sika on perin tuttu eläin. Sen nahkaan on uran alkuvaiheissa harjoiteltu leimaamista, mutta nykyisellään possunlihalle on tarvetta vain ruuanvalmistuksessa.
1. Lisää korppujauhot veteen ja anna seoksen turvota hetki.
2. Sekoita kulhossa jauheliha, muna ja mausteet ja lisää turvonneet korppujauhot.
3. Laita noin puolet taikinasta vuokaan, lado munat peräkkäin taikinan päälle ja lisää loput taikinasta.
4. Peitä mureke pekonilla ja laita 225-asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi
5. Lisää viimeisen viiden minuutin aikana murekkeen päälle banaani parhaaksi katsomallasi tavalla.
Lisukkeeksi kelpaavat perunat, mieluiten paistettuna tai muusina.
Ronin luonnehdinta:
Megan tuomio:
”Lihamureke on vanha klassikko, jota on opittu syömään jo pyhäaterioilla isovanhempien luona ja koulussa ala-asteella. Murekkeen täyttäminen sekavihanneksilla tai keitetyillä kananmunilla lienee perua ajoilta, jolloin lihaa pidettiin kalliina ja korviketta haettiin halvemmista aineksista. Nykyisenä yltäkylläisyyden aikana murekkeen voi päällystää pekonilla (Muumion kädet, Inferno #10/2011), ja uusavuttomimmat hakevat murekkeen valmiina eineksenä kaupasta ja kypsentävät sen uunissa. Makea banaani ja suolainen liha voi aluksi kuulostaa kummallisen eksoottiselta yhdistelmältä, mutta syödäänhän sinihomejuustoakin joulupiparin kanssa ja hyvää on. Apinanruoka toimii myös leikkeleenä ruisleivän päällä. Murekkeen maustaminen tarjoaa loputtomasti vaihtoehtoja aina perinteisestä suolasta ja valkopippurista valkosipuliin, chiliin, tacomausteseokseen ja niin edelleen. Sipulin korvaaminen pussillisella sipulikeittoa on myös vanha kikka, mikäli tippa tulee herkästi linssiin pilkkomishommissa tai muuten vaan laiskottaa. Samaa makea–suolainen-teemaa kannattaa kokeilla laajentaa myös pottumuusin puolelle korvaamalla osan perunoista bataatilla tai porkkanalla. Bonuksena saa vielä pirteänoranssin värin lautaselle.
Heavy Cooking Club on Infernon oma ruokakerho, jota vetää lehden sivuilla tutkiva kulinaristi Miika ”Mega” Kuusinen. Raskas musiikkimaku vaatii raskaat ruoat!